Öğrencilerimizin Dikkatine

Sınıf başkanı

MADDE 76 – (1) İlköğretim kurumlarında her sınıfın bir başkanı olması esastır. Sınıf başkanı, ders yılı başında, sınıf öğretmeninin rehberliğinde öğrenciler arasından seçimle belirlenir. Sınıf başkanı seçimi ihtiyaç hâlinde yenilenebilir.

SINIF BAŞKANININ GÖREVLERİ

1. Sınıfta öğretmen olmadığında en yetkili kişi sınıf başkanıdır.

2. Sınıf defterlerini okul idaresinden teslim alır  ve derslerin bitiminde idareye teslim eder.

3. Ders başladıktan sonra 15 dakika içinde öğretmen derse girmezse derhal müdür yardımcısına haber verir.

4. Ders öğretmeninin okulda olup olmadığını sadece sınıf başkanı idareye gelip sorar.

5. Sınıfı ile ilgili tüm duyuruları sınıf başkanı yapar ve tüm açıklamalarından sorumludur.

6. Sınıf başkanının görev ve sorumluluğu dahilinde yapacağı tüm açıklamalara sınıf uymak zorundadır.

7. Sınıf defterinin kaybolmasından sınıf başkanı sorumludur.

8. Sınıf başkanı ve yardımcıları dışında hiçbir öğrenci sınıf defterine el süremez.

9. Sınıf başkanının olmadığı durumlarda başkan yardımcıları tüm sorumluluğu alır.

10. Sınıfın temizliğinden, tertip ve düzeninden sorumludur.

11. Okul / sınıf kurallarını bozanları nazikçe uyarır, tekrarı halinde okul yönetimine bildirir.

12.Günlük iki sınıf nöbetçilerini belirler ve  aşağıda belirtilen görevlerini denetler.

SINIF NÖBETÇİSİNİN GÖREVLERİ

1. Sınıfın düzeninden ve  temizliğinden sorumludur. Temiz değil ise nöbetçi öğretmene haber verir.

2. Teneffüslerde en az bir nöbetçi öğrenci sınıfı beklemek zorundadır.

3. Sınıfı kirletenleri nazikçe uyarır. Uymayanları nöbetçi öğretmene söyler.

4. Sınıftaki her türlü eşyanın korunmasından sorumludur. Onlara zarar verenleri nöbetçi müdür yardımcısına bildirir.

5. Teneffüste pencereleri açarak sınıfın temizlenmesini sağlar. Tahtayı siler.

6. Teneffüslerde sınıfta oluşan olağan dışı durumları nöbetçi öğretmene bildirir.

7. Başka öğrencilerin sınıfa girmesine izin vermez.

8. Dersler bittikten sonra pencereleri emniyetli kapatır, ışıkları söndürür ve sınıftan en son çıkar.

19.03.2021 90