İş Kur Personelinin Dikkatine

İş Kur Personelinin Dikkatine

*BİLGİLENDİRME* 

"Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinin 76 ıncı maddesi hükümleri çerçevesinde hafta tatili ve resmi tatil günleri hariç olmak üzere TYP'ye devam etmeyen bir katılımcının ödeme alması mümkün bulunmamakta, sadece programa devam ettikleri günler için ödeme yapılmaktadır. Çünkü bu kişiler program katılımcısı olup, devlet memuru veya kamu işçisi statüsünde değildirler.


Bu kapsamda, sokağa çıkma yasağına bağlı olarak geçici süreyle durdurulan kamu hizmetlerinde programa devam etmeyen katılımcılara bu günler için ödeme yapılamayacaktır. Ancak, bu süreler izin günlerinden de düşürülmeyecektir. 


Eğer aynı program kapsamında hiçbir katılımcı programa devam etmeyecekse yüklenici Kurum ara verme seçeneğini kullanabilir. Ara verilen süre program bitimine eklenecektir. 


Ancak, tam kapanma döneminde devam edecek kamu hizmetleri kapsamında yüklenici kurumlar tarafından çalıştırılmaya devam ettirilen katılımcıların ödemeleri devam ettikleri günler dikkate alınarak gerçekleştirilecektir." Denilmektedir. 


 *Bu nedenle İlimiz Merkez ve ilçelerdeki Okul/Kurumlarda çalışan işkur ve güvenlik görevlisi personellerden Hastane, vefa destek grubu, filyasyon ekibine görevlendirilenler hariç olmak üzere  Okul/Kurumlarda görev yapan personellerin  30 Nisan 2021 Cuma günü  dahil olmak üzere 17 Mayısa kadar izne ayırmalarinin sağlanması  gerekmektedir.* 

Önemle duyurulur.

01.05.2021 122